Háztáji zöldségtermesztés tanfolyam indul Enyingen!

Képzés megnevezése: Háztáji zöldségtermesztés
SzPk azonosító: SzPk-00028-16-20 2 06 2 /1
Képzés helyszíne: Enying

Óraszám: 700 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/B022

Háztáji és zöldségtermesztés

Képzés megnevezése: Háztáji zöldségtermesztés
SzPk azonosító: SzPk-00028-16-20 2 06 2 /1
Képzés helyszíne: Enying
Óraszám: 700 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/B022

Elmélet és gyakorlat aránya:

  •  210 (30%) elméleti;
  • 490 (70%) gyakorlati óra

A szakképesítéssel rendelkező képes:
A Háztáji zöldségtermesztő képzettséggel rendelkező képes önállóan megtervezni és megvalósítani egy kisüzemi (háztáji) gazdálkodás olyan formáját, ami speciális minőségű termék előállítására alkalmas. Ismeri és alkalmazza a szóbeli és az írott kommunikáció formáit, értelmezni tudja az üzleti dokumentáció tartalmát, alkalmazni tudja a nyomtatott és elektronikus kommunikáció eszközeit. A tevékenysége során alkalmazni tudja a hajtatott és szántóföldi zöldségnövények morfológiai és biológiai sajátosságaival, szaporításával, termesztéstechnológiájával kapcsolatos ismereteit, kiválasztja és alkalmazza a munkájához szükséges eszközöket, gépeket, anyagokat. Képes megtervezni és elvégezni a zöldségtermesztéshez kapcsolódó munkafolyamatokat. Ismeri a mezőgazdasági termelés ökológiai vonatkozásait, alkalmazza az ökológiai gazdálkodás alapelveit. Képes az ökológiai gazdálkodásra való átállás megtervezésére és megvalósítására, dokumentációjának kezelésére, az ellenőrző szervezettel való kapcsolattartásra. Kapcsolatot tart az ökológiai gazdálkodás hazai intézményrendszerével, betartva az ide vonatkozó jogi és szakmai előírásokat, megvalósítja az ökológiai zöldségtermesztés gyakorlati technológiáját.

A képzés moduljai:

  • SzPk-00028-16-20 2 06 2 /1 /M-01 Gazdálkodási kommunikációs ismeretek
  • SzPk-00028-16-20 2 06 2 /1 /M-02 Zöldségnövény-termesztő
  • SzPk-00028-16-20 2 06 2 /1 /M-03 Környezetkímélő gazdálkodás alapjai

Intenzitás:
Elmélet: heti 30 (5*6) óra, Gyakorlat: heti 40 óra (5*6) óra

Bemeneti feltételek:
nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség, valamint foglalkozás egészségügyi alkalmasság megléte

A résztvevők kiválasztásának a módja: írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön az illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási
Osztályán!