Élelmiszer-, vegyiáru eladó tanfolyam indul Szombathelyen!

Képzés megnevezése: Élelmiszer-, vegyiáru eladó
OKJ azonosító: 31 341 05
Képzés helyszíne: SzombathelyÓraszám: 480 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/A005

elelmiszer-szombathely

Képzés megnevezése: Élelmiszer-, vegyiáru eladó
OKJ azonosító: 31 341 05
Képzés helyszíne: Szombathely
Óraszám: 480 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/A005

Elmélet és gyakorlat aránya:
144 (30%) elméleti; 336 (70%) gyakorlati óra

A képesítés rövid leírása:
A kereskedelmi egységekben kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában. Ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű működésével kapcsolatos eladói feladatokat.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • Segíteni az árubeszerzést
  • Átvenni az árut
  • Készletezési, raktározási feladatokat végezni
  • A korszerű eladói technikák alkalmazásával magyar és idegen nyelven kiszolgálni a vásárlót
  • Alkalmazni az eladóval szemben támasztott viselkedési formákat és magatartási szabályokat
  • Szakszerűen használni a kereskedelmi munkát segítő gépi berendezéseket
  • A kereskedelmi egységben használatos bizonylatokat kitölteni és kezelni
  • Értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat végezni
  • Pénztárgépet kezelni,
  • Az ellenérték elszámolás során készpénzes, és készpénzkímélő fizetési módokat használni,
  • Értékesítési tevékenységet végezni
  • Kereskedelmi egységet szabályszerűen üzemeltetni

A képzés moduljai:

  • 11992-16 Kereskedelmi ismeretek
  • 11691-16 Eladástan
  • 10028-16 Az élelmiszerek és vegyiáruk forgalmazása

Intenzitás:
Elmélet: heti 30 (5*6) óra, Gyakorlat: heti 40 óra (5*8) óra

Bemeneti feltételek:
Alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet 3. számú mellékletében a Kereskedelem-marketing, üzleti  adminisztráció szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában, illetve foglalkozás egészségügyi alkalmasság megléte

A résztvevők kiválasztásának a módja: írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön az illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.