Húsipari termékgyártó

Húsipari termékgyártó tanfolyam indul Kaposváron!

Képzés megnevezése: Húsipari termékgyártó
Képzés helyszíne: Kaposvár
OKJ azonosító: 34 541 03
Óraszám: 1440 óraEngedélyszám: E-000526/2014/A133

husipari-termekgyart-kaposvar

Képzés megnevezése: Húsipari termékgyártó
Képzés helyszíne: Kaposvár
OKJ azonosító: 34 541 03
Óraszám: 1440 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/A133

Elmélet és gyakorlat aránya:
432 (30%) elméleti; 1008 (70%) gyakorlati óra

A képesítés rövid leírása:
A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerűlevágása, a levágott fél testek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és
értékesítése.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • átvenni a munkaterületet,
  • felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
  • betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
  • elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni,
  • darabolást, csontozást végezni,
  • másodlagos feldolgozást végezni,
  • félkész és késztermékeket készíteni,
  • hőkezelt húskészítményeket gyártani,
  • sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
  • nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
  • húskonzervet készíteni,
  • befejező műveleteket végezni,
  • eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
  • betartani a tevékenységre vonatkozó higiéniai, minőségbiztosítási előírásokat,
  • alapméréseket végezni,
  • adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
  • a félkész vagy készterméket átadni a hűtő
  • vagy tároló raktárnak.

A képzés moduljai:

  • 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
  • 10927-16 Vágóhídi munka
  • 10928-16 Darabolás, csontozás
  • 10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás
  • 10930-16 Húsipari értékesítés
  • 11497-12 Foglalkoztatás I.
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.

Intenzitás:
Elmélet: heti 30 (5*6) óra, Gyakorlat: heti 40 óra (5*8) óra

Bemeneti feltételek:

  • Iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában, valamint
  • foglalkozás egészségügyi alkalmassági megléte
  • betöltött 16. életév és a tankötelezettség teljesítése

A résztvevők kiválasztásának a módja: írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat.

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön az illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!