Pék tanfolyam indul Székesfehérváron!
Képzés megnevezése: Pék
OKJ azonosító: 34 541 05
Képzés helyszíne: Székesfehérvár
Óraszám: 1200 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/A105
Képzés megnevezése: Pék
OKJ azonosító: 34 541 05
Képzés helyszíne: Székesfehérvár
Óraszám: 1200 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/A105
Elmélet és gyakorlat aránya:
480 (40%) elméleti; 720 (60%) gyakorlati óra
A képesítés rövid leírása:
A pék sütőipari üzemekben termelési tevékenységet végez. Mézeskalácsot készít. Felelős a technológiai, higiénia, munkavédelmi és egyéb vonatkozó jogszabályi követelmények betartásáért.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- átvételi és raktározási feladatokat végezni,
- előkészítő műveleteket végezni,
- nyersanyagot, készterméket vizsgálni, gyártásközi ellenőrzés végezni,
- eszközöket használni, gépeket és berendezéseket kezelni,
- befejező műveleteket végezni,
- tésztát készíteni,
- tölteléket készíteni,
- feldolgozni a tésztát,
- tésztát keleszteni,
- tésztát sütni,
- készterméket kezelni, csomagolni,
- mézeskalácsot készíteni és díszíteni,
- betartani a tevékenységére vonatkozó előírásokat,
- adminisztrációs munkát végezni
A képzés moduljai:
- 11945-16 Sütőipari alapismeretek
- 11837-16 Sütőipari ismeretek
- 11919-16 Élelmiszerelőállítási alapismeretek
- 10942-16 Mézeskalács készítés
- 11497-12 Foglalkoztatás I.
- 11499-12 Foglalkoztatás II.
Intenzitás: Elmélet: heti 30 (5*6) óra, Gyakorlat: heti 40 óra (5*6) óra
Bemeneti feltételek:
alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában, valamint foglalkozás egészségügyi alkalmasság megléte
A résztvevők kiválasztásának a módja: írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat