Élelmiszer-, vegyiáru eladó tanfolyam indul Szombathelyen!
Képzés megnevezése: Élelmiszer-, vegyiáru eladó
OKJ azonosító: 31 341 05
Képzés helyszíne: SzombathelyÓraszám: 480 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/A005
Képzés megnevezése: Élelmiszer-, vegyiáru eladó
OKJ azonosító: 31 341 05
Képzés helyszíne: Szombathely
Óraszám: 480 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/A005
Elmélet és gyakorlat aránya:
144 (30%) elméleti; 336 (70%) gyakorlati óra
A képesítés rövid leírása:
A kereskedelmi egységekben kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában. Ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű működésével kapcsolatos eladói feladatokat.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- Segíteni az árubeszerzést
- Átvenni az árut
- Készletezési, raktározási feladatokat végezni
- A korszerű eladói technikák alkalmazásával magyar és idegen nyelven kiszolgálni a vásárlót
- Alkalmazni az eladóval szemben támasztott viselkedési formákat és magatartási szabályokat
- Szakszerűen használni a kereskedelmi munkát segítő gépi berendezéseket
- A kereskedelmi egységben használatos bizonylatokat kitölteni és kezelni
- Értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat végezni
- Pénztárgépet kezelni,
- Az ellenérték elszámolás során készpénzes, és készpénzkímélő fizetési módokat használni,
- Értékesítési tevékenységet végezni
- Kereskedelmi egységet szabályszerűen üzemeltetni
A képzés moduljai:
- 11992-16 Kereskedelmi ismeretek
- 11691-16 Eladástan
- 10028-16 Az élelmiszerek és vegyiáruk forgalmazása
Intenzitás:
Elmélet: heti 30 (5*6) óra, Gyakorlat: heti 40 óra (5*8) óra
Bemeneti feltételek:
Alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet 3. számú mellékletében a Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában, illetve foglalkozás egészségügyi alkalmasság megléte
A résztvevők kiválasztásának a módja: írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat